Kattengedragsdeskundige

Astrid Smits
Contact opnemen

Astrid Smits

Ik ben Astrid Smits. Samen met mijn partner Frank woon ik met onze katten en valkparkieten in Gorinchem.

Sinds mijn jeugd zijn er altijd katten in mijn leven geweest, maar pas in 1991 heb ik mijn eerste kat aangeschaft. Binnen een jaar volgde de tweede en de derde kwam twee jaar daarna. Katten waren eerst vooral leuk en gezellig. Het begon echter te kriebelen, want een nestje fokken, zou ook wel eens leuk zijn.

Fokken

In 1996 kwam ons eerste nestje ter wereld. Een nestje van onze Scottish Fold Honey. De drie kittens die werden geboren, zijn bij ons blijven wonen waardoor ons kattenbestand opeens uitgroeide tot zes stuks.

In de loop van de jaren bleven er wel meer door ons gefokte kittens bij ons wonen, maar ook schaften we wel eens een kitten aan. Vaak ging het dan om kittens uit de door ons gefokte lijn. Omdat het mij altijd veel moeite kostte om afstand te doen van de kittens, hebben we na 11 jaar besloten te stoppen met fokken. 

Kattengedrags deskundige

In 2000 besloot ik dat ik meer met dieren wilde gaan doen. Ik heb in dat jaar de opleiding dierenasiel-/pensionhouder gevolgd bij de LOI. Daarna heb ik gedeeltelijk de HBO opleidingen Natuurgeneeswijzen voor dieren (Silverlinde te Breda) en Homeopathie voor Dieren (School voor Homeopathie te Amersfoort) gevolgd.

Via de Sorag heb ik de opleiding diergezondheidsadviseur
gevolgd. In de tussentijd ben ik ook Reiki Master volgens het Usui systeem geworden, en heb ik leren communiceren met dieren (telepathisch) bij Cecilia van der Drift.

Fascinatie voor kattengedrag

Door de diverse richtingen die ik was ingeslagen, werd steeds duidelijker dat dieren en hun gedrag me fascineerden. Het hebben van een grote groep katten en het observeren van hun gedrag, hield me vaak bezig. Daarom ging ik op zoek naar een opleiding waar kattengedrag centraal zou staan. Deze opleiding heb ik gevonden bij Tinley®. Daar ben ik in september 2005 gestart met de opleiding Gedragstherapeut voor Katten.

Alle modulen heb ik met goed resultaat doorlopen, waardoor ik nu gediplomeerd kattengedragsdeskundige ben. Mijn kennis houd ik up-to-date door het lezen van relevante boeken, tijdschriften en artikelen. Ook volg ik regelmatig cursussen en webinars. Als kattengedragsdeskundige heb ik de kennis en ervaring om u met uw probleemkat(ten) te helpen.

Hulp bij ongewenst kattengedrag

Inmiddels werk ik sinds 2008 als kattengedragstherapeut en help ik kateigenaren om te gaan met ongewenst kattengedrag.

In mijn werkwijze houd ik rekening met de twee soorten probleemgedrag bij katten, namelijk normaal kattengedrag en abnormaal kattengedrag.

© Astrid Smits | Alle rechten voorbehouden | Deze website is gemaakt door Virtuflex